Sportul

Ultima modificare a acestei pagini: 8 noiembrie 2016

Incurajarea activităţilor sportive şi de agrement

Asigurarea condiţiilor optime pentru desfăşurarea activităţilor sportive şi de agrement reprezintă nu numai o alternativă oferită locuitorilor comunei , în mod special tinerilor, de a-si petrece timpul liber într-un mod agreabil şi sănătos, dar şi o modalitate de atragere a turiştilor  cărora li se oferă în acest fel posibilităţi de recreere prin plimbări în aer liber, practicarea unor sporturi , odihnă, vizionarea unor spectacole cu caracter tradiţional , participarea la sărbătorile locale etc.

Obiective specifice

Extinderea infrastructurii destinată practicării sportului

Acţiuni

  1. finalizarea lucrǎrilor de construire a bazei sportive (stadion fotbal), cu o suprafata de 10930mp, prevazută cu gazon natural insamantat cu iarba,  tribune modulare cu o capacitate totala de 210 locuri, pista de atletism de 100 m , pista de saritura in lungime si triplu salt, vestiare. Cladirea vestiarelor va fi amenajatǎ cu grupuri sanitare complet echipate ( closete, lavoare şi cǎzi de duş , un wc pentru public tip ECO) şi asiguratǎ cu toate utilitǎţile : încǎlzire termicǎ în sistem centralizat, racordare la reţeaua stradalǎ de apǎ potabilǎ, canalizare, racordarea la reţeaua publicǎ de alimentare cu gaze naturale, energie electricǎ.
  2. b) construirea unui bazin de înot acoperit prevǎzut a  funcţiona în sistem „luciu de apă”, controlat prin rigole perimetrale. Dotarea acestui bazin va consta din: bazin de compesare subteran, sistem de filtrare dimensionat pentru recircularea apei cel puţin o dată pe zi, schimbătoare de căldură cu agent termic apă caldă pentru încălzirea apei şi incintei, accesorii: scări acces, blocstarturi, frânghii delimitare culoare, accesorii curăţire etc.